top of page

Glassprovning och ånglok

Glasståget är tillbaka på Ohsabanan 🤩 I år kör vi 4 avgångar per dag den 10-11 och 17-18 juni, totalt 16 avgångar. 

 

Med Glasståget åker man ångtåg genom den fantastiska Småländska urskogen mellan Ohs och Gimarp. I Gimarp finns SIA Glass på plats och har glassprovning med årets glassnyheter. Man kan även komma på sin egen glassmak och vinna biljetter till Astrid Lindgrens värld.

 

Föreningen finns också på plats i Gimarp och bjuder på en ordentlig tågfika. Vi kommer grilla korv och grädda kanelbullar. All glass, fika och dricka ingår i biljettpriset (vuxen: 210kr, barn 4-12 år: 160kr, barn 0-3 år: gratis). 

Vi kommer ha avgångar klockan 11:00, 13:00, 15:00 samt 17:00. Resan tar totalt 1,5h och består av själva tågresan (2x20 minuter) och 50 minuter glassprovning. Resan startar och slutar i Ohs bruk där det finns parkering.

 

Alla resenärer kommer bli tilldelade ett eget bord vid serveringen i Gimarp. Har två olika sällskap/bokningar önskemål att sitta med varandra kan man kontakta oss och be om att få sitta ihop. Hit kan man även vända sig om någon i sällskapet har några allergier eller specialkost. Detta måste göras senast den 28 maj.

 

Specialarrangemang som Glasståget är tyvärr inte möjliga att avboka eller omboka. Det är inte möjligt att ta med barnvagnar eller hundar på tåget.

 

Biljettbokningen öppnades den 13 maj kl. 10:00. Tyvärr har alla biljetter sålt slut.

bottom of page