top of page

Glassprovning och ånglok

Upptäck en magisk resa genom Smålands hjärta med Glasståget!

 

Kliv ombord på detta ångtåg och låt dig svepas bort av den förtrollande skönheten av urskogen mellan Ohs Bruk och Gimarp. Höj upplevelsen med en exklusiv glassprovning av årets glassnyheter från SIA Glass i Gimarp..

 

Ohsabanan finns också på plats i Gimarp och bjuder på tågfika med grillad korv, nygräddade kanelbullar samt kaffe, läsk och mineralvatten – allt inkluderat i biljettpriset.

 

Glasståget erbjuder en perfekt kombination av naturskön resa och äventyr i kombination med spännande glassprovning. En perfekt resa för hela familjen, stora som små.

Glasståget körs den 25-26 maj och den 1-2 juni med avgångar kl. 11:00, 13:00, 15:00 samt 17:00.

Välkomna, tag plats!

Biljetter

Biljetterna till Glasståget 2024 släpps kl. 10:00 den 27 april här på denna sida. En vuxenbiljett kostar 235 SEK, barn (4-15 år) 175 SEK och småbarn (0-3 år) åker gratis. Utöver biljettpriset tillkommer en mindre administrativ avgift som kortbolagen tar ut för varje bokning.

Biljetter till specialarrangemang som till exempel Glasståg är inte möjliga att avboka. Vid tillgänglighet är det möjligt att boka om biljetterna till en annan avgång. Det är inte möjligt att ta med barnvagnar eller djur på tåget. Barnvagnar kan ställas inne i stationen under resan.

Tänk på att du måste uppdatera sidan då biljetterna släppts för att bokningsfunktionen ska kunna laddas. Det sker inte automatiskt. Biljetterna reserveras inte då de läggs i varukorgen utan då bokningen är slutförd.

Vid brandrisk eller maskinskada kan ångloken ersättas diesellok.

Praktisk information

Vid allergier eller specialkost kan man kontakta oss så förbereder vi serveringen. Tänk på att uppge din bokningsreferens eller den mailadress som bokningen genomfördes med. Detta måste göras senast den 4 maj.

 

Vid ankomst till Ohs Bruk checkar man in i stationen genom att visa sin bokningsbekräftelse. Man får då tidstypiska souvenirbiljetter som konduktören sedan klipper på tåget. Man får också veta i vilken vagn och vid vilket bord man ska sitta. Tänk på att komma i god tid innan avgång.

Om två sällskap önskar sitta i samma vagn eller vid samma bord under resan kontaktar man oss så löser vi detta. Tänk på att uppge båda sällskapens bokningsreferenser eller de mailadresser som bokningarna genomfördes med. Detta måste göras senast den 4 maj. 

För våra rullstornsburna resenärer ber vi er att ni även lägger till gratisbiljetten för rullstolsplats vid biljettbokningen.

Det finns två parkeringar i Ohs Bruk (se karta nedan). Toaletter finns både i Ohs Bruk samt i Gimarp. Det finns inga toaletter på tåget.

1. Stationshus

2. Toaletter

3. Servering

bottom of page