top of page

Sommartrafiken på Ohsabanan

Välkomna till sommaren på Ohsabanan!

 

En resa på Ohsabanan är en unik naturupplevelse som man bara kan få från tåget. De tidstypiska tågen dras av ånglok (vid maskinskada eller brandrisk ersätts ångloken med tidstypiska diesellok) från början av 1900-talet. Ljudet då loken kämpar sig upp för backarna på Sveriges mest kuperade järnväg går inte att beskriva med ord utan måste upplevas. Oavsett ålder eller om man gillar tåg är Ohsabananen fantastisk utflykt för hela familjen.

I Ohs Bruk har vårt Jernvägscafé öppet alla trafikdagar och under turerna till Bor Norra har tåget med sig vår cafévagn.

Välkomna, tag plats!

Alla biljetter är tur och retur. Resan börjar och slutar i Ohs Bruk.

Har du problem att se den inbäddade kalendern? Använd denna länk istället.

Biljetter

Biljetterna till sommartrafiken säljs här på denna sidan.

 

Biljetterna till Bor Norra kostar 240 SEK för vuxen, 120 SEK för barn (4-15 år) och småbarn (0-3 år) åker gratis. En familjebiljett (2 vuxna och 2 barn) kostar 600 SEK. Biljetterna till Gimarp kostar 120 SEK för vuxen, 60 SEK för barn (4-15 år) och småbarn (0-3 år) åker även här gratis. En familjebiljett (2 vuxna och 2 barn) kostar 300 SEK. Utöver biljettpriset tillkommer en mindre administrativ avgift som kortbolagen tar ut för varje bokning.

I mån av plats säljs även biljetter till dagens avgångar på plats i stationen i Ohs Bruk. Med medlemskort i MRO eller Ohsabanan åker kortinnehavaren gratis. Även ledsagare till resenärer med Pluspolarekortet åker gratis. Dessa gratisbiljetter säljs i mån av plats i stationen och är inte möjliga att boka på hemsidan.

Biljetter till sommartrafiken är inte möjliga att avboka. Vid tillgänglighet är det möjligt att boka om biljetterna till en annan avgång. Vid tillgänglighet är det möjligt att ta med barnvagnar och hund på tåget. Barnvagnar kan även ställas inne i stationen under resan.

Praktisk information

Vid ankomst till Ohs Bruk checkar man in i stationen genom att visa sin bokningsbekräftelse. Man får då tidstypiska souvenirbiljetter som konduktören sedan klipper på tåget. Tänk på att komma i god tid innan avgång.

Det finns två parkeringar i Ohs Bruk (se karta nedan). Toaletter finns både i Ohs Bruk, Gimarp, samt i Bor Norra. Det finns inga toaletter på tåget.

 

För våra rullstornsburna resenärer ber vi er att ni även lägger till gratisbiljetten för rullstolsplats vid biljettbokningen. Vi har i dagsläget endast möjlighet att ta emot rullstolsburna resenärer på avgångarna mellan Ohs Bruk - Gimarp.

Karta Ohs Sommartrafik.png

1. Stationshus

2. Toaletter

3. Jernvägscafé

4. Lekplats

5. Bruksmuséum

6. Lokstall

bottom of page